BIOGRAFI

Mit navn er Nathalia Flórez Ellendersen og jeg er en sangskriver, sanger & musiker opvokset i Sønderho på Fanø. Som mit navn afslører, har jeg faderlige rødder fra Colombia og en mor fra Færøerne


Ved siden af musikken har jeg udforsket mine latinamerikanske aner, ved at studere 'Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur' på universitetet. I den forbindelse har jeg været på udvekslingsophold i Costa Rica, og behersker nu - til stor personlig glæde - det spanske sprog.


Siden barnsben har jeg dog altid været mere forbundet med Færøerne, hvor jeg med jævne mellemrum har besøgt min familie, og til den dag i dag, forstår jeg også færøsk. Det var derfor en stor oplevelse, da jeg i sommeren 2021 endelig kunne tage på en Færøerne-turné, med 10 koncerter fordelt over store dele af landets øer. 


Musikken har altid haft en stor plads i mit liv, og i barndomsbyen på Fanø har musikindtrykkene været mange og mangfoldige; lige fra mors salmesang og fars latinamerikanske CD'er, til folkemusikken og dansen til byens baller i Sønderho.

I 2019 udgav jeg mit første album I Aftenens Sidste Minutter. De førnævnte kulturindtryk afspejler sig til dels i sangene på albummet, men musikken bevæger sig klart i jazzgenren, som jeg i min tid på MGK blev meget betaget af.


Næsten halvdelen af sangene fra mit debutalbum er blevet spillet på P8 Jazz, og det samme gælder min single lille liv fra 2021, der også fik sin radiodebut på de nationale færøske kanaler. Sidenhen vandt jeg Jazz 6000's Publikumspris 2021, i forbindelse med at jeg blev udtaget til semifinalen i Jazzdanmarks Jazzkonkurrencen 2021.


2022 blev året for en ny retning i min karriere, med singles som Tæthed og tomhed og Månen følger os hjem, der kun trækker spinkle tråde til jazzen. Mit andet album tæthed og tomhed er altså markeringen på en hengivelse til det mere folkelige og eksperimenterende. Genren kan indsværes til indie pop & neo-folk, og jeg vil beskrive sangene på dette album, som en blanding af "noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt".


Jeg slår nu mine folder i det danske himmerland nær Aarhus. Her bor jeg i eget hus sammen med min forlovede, der også er kunstner og musiker; Niklas Emborg Gjersøe, og som i øvrigt har produceret og mixet sangene på mit album tæthed og tomhed. Sammen har vi bygget eget indspilningsstudie i en gammel staldbygning i baghaven, hvor alle sangene fra albummet også blev indspillet og skabt.


Tak for interessen. Jeg håber, at du vil følge med i rejsen med musikken, kærligheden, studiet, husejer- og havelivet.

Herunder finder du link til mine forskellige SoMe-kanaler. 

Vi ses derude,

Kh Nathalia